Intro

Labradoodle

Toen wij in 2007 onze eerste Australian Labradoodle kochten, waren er slechts 2 fokkers in heel Nederland. Destijds dachten mensen nog dat wij de naam Labradoodle zelf verzonnen hadden omdat men er nog nooit van had gehoord. Inmiddels kom je ze veel tegen in het straatbeeld, niet zo gek met hun prachtige aaibare uiterlijk, lieve karakter en hun allergievriendelijke eigenschappen! De Multigen Australian Labradoodle, zoals wij die fokken, kent geen ruiperiode. Ik vergelijk het altijd met ons mensen, ook wij kennen geen ruiperiode en verharen niet,  maar dat wil niet zeggen dat je bijvoorbeeld met het kammen van je haar, geen haar verliest natuurlijk.

Maten soorten en kleuren

Wij fokken medium Labradoodles, zij zijn ongeveer tussen 45-50 cm schofthoogte en 12-16 kilo in gewicht, waarbij binnen elk nest kleine maatverschillen zullen voorkomen. De vachten zijn Fleece in de kleuren crème, goud en abrikoos.

Vacht

De vacht is bijzonder omdat in de praktijk blijkt dat veel mensen die allergisch reageren op honden wel goed reageren op een Labradoodle. Helaas geldt dat niet voor alle allergische mensen, waardoor het belangrijk is dat er eerst goed getest wordt. De vacht vergt echt regelmatig onderhoud. Borstelen en trimmen zijn dan ook zaken die zeker niet onderschat moeten worden. Wij voorzien onze pup kopers graag van advies over vachtverzorging, tips & tricks en welke benodigdheden handig zijn om aan te schaffen.

Karakter

De Labradoodle is erg intelligent, sociaal en zacht in de omgang. Het zijn soms echte clowns die iedereen om hun pootje weten te winden. Door deze intelligentie zijn zij makkelijk te trainen en vinden dit ook super leuk. Deze slimheid kan zich echter ook tegen je keren! Voldoende goede geestelijk uitdaging én beweging is daarom een must.

Hun sociale karakter maakt dat ze heel graag in de buurt van hun baasje zijn. Natuurlijk kan je ze wel leren enige tijd alleen te zijn, maar echt happy is een Labradoodle  pas in nabijheid van mensen en andere honden. De Labradoodle gaat graag op pad met zijn baas en heeft dagelijks fysieke uitdaging nodig. Ze nemen geen genoegen met alleen een rondje om het huis, maar willen graag naar bos of park om los te kunnen lopen en struinen. Labradoodles zijn veelal dol op zwemmen. Wanneer zij voldoende beweging krijgen is het binnenshuis een zeer makkelijke en rustige hond.

Gezondheid

Een Labradoodle wordt gemiddeld tussen de 13 en 15 jaar oud. Gelukkig komen er nog geen specifieke gezondheidsproblemen voor. Onze honden worden getest op patella luxatie, heup-, elleboog- én oogafwijkingen. Daarnaast testen wij het DNA via Embark Amerika op meer dan 180 erfelijke afwijkingen. Wij fokken volgens richtlijnen van Raad van Beheer.