Leer ons kennen

Mijn naam is Patricia Oosterbaan en ik woon samen met mijn man Marcel in Zoetermeer.

Onze liefde voor de Labradoodle begon in 2006. Onze dochter heeft een grote dierenliefde en wilde dolgraag een hond. Omdat zij Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte)  heeft met ernstige longproblematiek en Marcel van huis-uit geen honden gewend was en opzag tegen overal haren in huis en een hondengeur, leek een hond voor ons niet weggelegd. Tot ik een artikel in het tijdschrift Linda! onder ogen kreeg. Bij het artikel stond een foto van een prachtige teddybeer die onmiddellijk mijn hart gestolen had! Van het geschrevene raakte ik helemaal enthousiast: de Australian Labradoodle, allergie-vriendelijk, geen typische hondengeur, geen haarverlies en makkelijk te trainen. Deze prachtige honden kwamen voort uit een fokproject in Australië waarbij men het doel had een hulphond te fokken die geschikt zou zijn voor mensen met allergieën. Dit klonk als de perfecte hond voor ons gezin!

En perfect bleken ze. Eerst kwam Dazzle een grote zwarte dame, en kleine Iva kwam 2 jaar later erbij als maatje voor onze zoon omdat Dazzle tot therapie en hulphond opgeleid werd. Dazzle is helaas op 14.5 jarige leeftijd eind 2021 overleden, maar heeft tot de laatste dag genoten van het leven. Mijn lang gekoesterde droom van ‘ooit wil ik deze fantastische honden zelf gaan fokken’ is met Teddy uitgekomen. Na jaren inlezen, leren en ervaring opdoen, was ik er klaar voor. Teddy heeft ons in mei 2021 verblijd met 7 en een jaar later gevolgd door 8 prachtige en gezonde pups!

Teddy’s dochter van haar eerste nestje Donna en van haar 2e nestje Pip hebben wij aangehouden. Hopelijk mag zij dan in de toekomst net als haar mama ook prachtige en lieve pupjes bij ons gaan krijgen.

Mijn doel als fokker is om kleinschalig maar wel uiterst professioneel, een sociale, gezonde, mooie, allergie-vriendelijke Multigeneratie Australian Labradoodle te fokken. Dit betekent dat de moederhond een goed leven als huishond heeft, de pups in onze woonkamer geboren worden en met de groots mogelijke zorg worden grootgebracht en gesocialiseerd.

Ik sta open voor aanvragen therapie en hulphonden-trajecten omdat wijzelf hebben mogen ervaren hoe waardevol dit kan zijn.

© Dreamhouse Doodles – Privacy verklaring – KVK